31 Δεκ 2011

Ποιος είναι ο κατάλληλος χάρτης?



Γενικά σαν επισκέπτες μιας περιοχής έχουμε πολλές επιλογές. Είτε να πάμε κάπου χωρίς χάρτη και να περιπλανηθούμε με βάση το ένστικτο και τις εκάστωτε ορέξεις (η σήμανση στην περιοχή είναι αρκετά καλή), είτε να πάρουμε έναν γενικό χάρτη (πχ της Ελλάδας ή της Πελοποννήσου) ο οποιίος θα περιέχει τις βασικές διαδρομές και λίγες χωμάτινες ώστε να έχουμε μια ιδέα, είτε να πάρουμε έναν χάρτη ειδικά για την περιοχή (για την Αρκαδία ή τον Πάρνωνα).. Οι 2 χάρτες γα τον Πάρνωνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι αυτοί των εκδόσεων Road και των εκδόσεων Ανάβαση. Τους εχω και τους δύο και είναι πολύ εμπεριστατωμένοι. Επίσης είδα οτι οι εκδόσεις όραμα έχουν βγάλει χάρτη ειδικά για την Κυνουρία.
Απο εκεί και πέρα μπορούμε να έχουμε και κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό αν και η τιμή τους είναι αρκετά τσουχτερή (ο χάρτης της Road έχει αρκετές πληροφορίες σε ένα ένθετο). Ένας αρκετά εμπεριστατωμένος είναι αυτός των εκδόσεων Road για την Πελοπόννησο( Ανεξερεύνητη Πελλοπόνησος) που βγήκε το 2004 αν δεν κάνω λάθος (δεν ξέρω αν έχει βγεί ανανωμένος) και πέρα απο τα must-see, πολλά απο τα οποία δεν τα αναφέρει καν εχει πάμπολλες άγνωστες διαδρομές για αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα.
http://www.anavasi.gr/
http://www.travelbookstore.gr/index/maps.asp?id=12101
http://www.travelbookstore.gr/index/maps.asp?id=9641
 http://www.travelbookstore.gr/index/maps.asp?id=12082

Η πρόταση αυτή γίνεται όχι για λόγους διαφήμισης σε κάποια απο τις εταιρίες(!!!) αλλά επειδή οι χάρτες που υπάρχουν στο ίντρνετ και κατ' επέκταση μπορώ να εμφανίσω στο μπλόγκ δεν είναι της καλυτερης ποιότητας και ευκρίνειας. Πέρα απο το google maps του οποίου η λογική ξεφεύγει απο αυτή του κλασικού χάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου