2 Ιαν 2012

Φαγητό στον Άγιο Πέτρο


Ο Άγιος Πέτρος απο πολύ παλιά είχε στην ευρύτερη περιοχή το συγκριτικό πλεονέκτημα της παροχής φαγητού και διαμονής. Αυτό οφειλόταν  τόσο στο μέγεθος του χωριού όσο και στη θέση του πάνω στο πέρασμα για την Ι.Μ Μαλεβής αλλά και στο ότι απο πολύ παλιά(δεκαετία τυ 60) χτίστηκε στον Άγιο  Πέτρο του ξενοδοχείο Πάρνων.

Σήμερα παρά την σχετική τουριστική ανάπτυξη που γνώρισαν τα χωριά του Πάρνωνα ο Άγιος Πέτρος παραμένει σίγουρη λύση. Ακόμα και καθημερινές του χειμώνα θα βρείτε έστω ένα μαγαζί ανοιχτό για φαί και σίγουρα δωμάτιο για να μείνετε. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο χωριό 7(!!) ψησταριές και ενα μεζεδοπωλείο άλλες καθημερινά και άλλες όχι (το καλοκαίρι θα έχετε το σύνολο των επιλογών) κάποιες με μεγαλύτερη ποικιλία απο άλλες. Είναι συγκεντρωμένες όλες γύρω απο την κεντρική πλατεία και στο δρόμο προς το Άστρος ενω το καλοκαίρι βγάζουν τα τραπεζάκια τους είτε στη πλατεία και στο πεζοδρόμιο είτε στο πλακόστρωτο.


Κυρίως μπορείτε να γευτείτε ψητά της ώρας και  την κλασική συνταγή της περιοχής κόκκορα κρασάτο με χυλοπίτες ντόπιες. Άλλο must για τους λάτρεις του αρνιού είναι η γίδα βραστή, φαί κατάλληλο για χειμώνα αλλά και τα αρνίσια παιδάκια και πιο σπάνια το σουβλιστό αρνί ή κοκορέτσι. Ξεχάστε τις κακοτηγανισμένες και ισως προτηγανισμένες πατάτες που τρώτε στα εστιατόρια της Αθήνας, εδώ είναι ντόπιες με βαθύ κίτρινο χρώμα και τέλεια γεύση. Ζητήστε γραβιέρα ή φέτα της περιοχής, χόρτα άγρια(αν είναι η εποχή τους) και κρασί χύμα (ένα ιδιαίτερο και ευκολόπιοτο ροζέ) και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Για τους πιο ‘’Αθηναίους’’ υπάρχει πάντα και η επιλογή της μη παραδοσιακής αλλά πεντανόστιμης πίτσας με την τραγανή ζύμη. Επίσης πλέον μπορείτε να βρείτε και ποικιλίες αλλά και διάφορων ειδών μεζεδάκια.

Συγκεκριμένες προτάσεις δεν θα κάνω εδώ μιας και δεν έχω επισκεφτεί όλα τα μαγαζιά το ίδιο πρόσφατα ώστε να έχω συνολική εικόνα. Μπορείτε αν θέλετε να ρωτήσετε κάνοντας σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου